Vanillekipferl

Categories Oppskrifter

Dette er bare helt sykt gode kaker. Her må man ha viljestyrke, om du ikke har det tømmer du en kakeboks på 1-2-3

Disse hadde jeg faktisk ikke smakt før. Min samboer bakte de i dag. Hun regnet med at jeg kom til å elske de. Og der fikk hun jaggu rett!

Og her får dere oppskrift på denne herligheten:

  • 300 gram hvetemel
  • 100 gram malte (skoldet) mandler
  • 100 gram melis
  • 0.5 vaniljestang
  • 1 pris/klype salt
  • 200 gram kaldt smør (rett fra kjøleskap)
  • 1 eggeplomme

Melis miks:

  • 120 gram melis
  • 1 pk bourbon – van. sukker (det har vi ikke fått tak i, så hun brukte 1 vaniljestang (frøene) og en ts vaniljesukker)

Slik gjør du det:

Bland mel, mandler og melis. Skrap ut vaniljefrøene. Ha de i sammen med salt, smør og eggeplommen i melblandingen. Bland alt godt sammen.
La hvile kaldt i minst en time.
Del deigen i fire, så tar du ut en del om gangen fra kjøleskapet. Den må være kald når du ruller de ut.

Rull kuler på str med valnøtt ca. Rull ut til små pølser. Form de som små horn som du ser på bildene. Legges på bakepapir på en stekeplate.

 

Stekes ca. 8 minutter på 180 grader (varmluft 160)

Bland melisblanding. Husk å blande veldig godt om du bruker vaniljefrø.
Når kakene er stekt skal de vendes med en gang i blandingen.

Avkjøles på rist før du har de i kakeboks. De burde ikke ligge inntil hverandre og de må bli helt kalde før du legger de i boksen. Bruk bakepapir imellom lagene. Om ikke klistrer de seg i hverandre.

18 kommentarer

18 thoughts on “Vanillekipferl

    1. Hva er burbon . Kan de rulles i bare melis og vaniljesukker? Kan jeg bruke vaniljesukker i stedet for vaniljestang ?

  1. Jeg bodde i Japan for snart 50 år siden. Denne oppskriften ligner på den jeg fikk av en amerikansk venninne . De var med valnøtter. Ho kalte dem Mexican Weddingcakes. Mistet oppskriften, men her er den.👍👍

  2. Min deig ble litt smuldrete, er det riktig ? Jeg måtte liksom varme de litt i hånden før jeg rullet ut til “pølse” ?

    1. Høres ut som den er litt for tørr. Som du ser på bildene er den ikke smuldrete. Kan være at melet sugde til seg litt ekstra veske.

    1. Anbefales å kna godt med fingrene for å få alt godt fordelt med smøret. Fungerer ihvertfall best for min del – hilsen en som har en mamma som er Østerrisk baker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *