80-tallspizza i langpanne (glutenfri)

Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Oppskrifter, Pizza

Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag. Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis. Nå skal jeg ikke gjøre som mamma gjorde. Hun hadde tomatpuré rett på bunnen, så fyll og ost. Ofte brukte hun også pølser på pizzaen. Og grillkrydder var vel det eneste krydderet som ble brukt. Så ganske så smakløst, men godt uansett. Det var jo det vi var vant med.

Langpannepizza skulle også ha litt tykk bunn (1-2 cm) da mettet den mye mer, og det var mer økonomisk. En slik pizza holder gjerne til 5-6 personer.

I dag må jeg lage den glutenfri, men du kan jo lage den pizzadeigen du ønsker.

Du trenger

Deig

720 gram lys melblanding (Toro)

6.5 dl vann (37 grader)

0.5 pk tørrgjær

1 ts sukker

2 ts bakepulver

4 ss olje

 

Kjøttfyll

400 gram kjøttdeig

1 løk

1 paprika

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede tomater

2 fedd hvitløk

1 ts tørket basilikum eller 1 ss frisk

Olje til steking

1 ts salt

0.5 ts pepper

Ev. 1-2 ts oregano

 

Topping

300 g revet hvitost

2 ss frisk oregano

Slik gjør du

Bland ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt i 5 minutter

Sett til heving i 30 minutter

Ha olje på hendene og trykk ut deigen i en langpanne. Bruk gjerne bakepapir. Kjevler du den glutenfri deigen klemmer du ut alle luftbobler, og de vil vi gjerne beholde.

Hev i ca. 30 minutter til

Imens steker du kjøttdeig i en panne med litt olje. Ha i oppkuttet løk og paprika. La surre sammen et par minutter. Rør inn tomatpuré, la frese sammen et par minutter (kan ha i litt sukker om du ønsker)

Tilsett hakkede tomater. La koke i 5 minutter. Smak til med krydder og trekk til siden

Ha fyllet på pizzabunnen og topp med ost.

Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter

Ha over litt oregano før servering

15 kommentarer

15 thoughts on “80-tallspizza i langpanne (glutenfri)

  1. Jeg er så takknemlig for de gode oppskriftene du deler. Det er så enkle retter, jeg har laget flere av de. Blant annet fiskekakene. Og så fint at du bruker rimelige ingredienser, det behøver ikke koste å lage mat. Så tusen takk til deg.

          1. Men det gjør den også ekstra lett å jobbe med. Jeg tror vanlig deig også hever bedre.

  2. Den laget moren min også på slutten av 70-tallet, med tomatpuré rett på bunnen som du skriver. Jeg tror faktisk vi bare brukte paprika som krydder i tillegg til salt og pepper 😊

  3. Takk for mange gode oppskrifter. Hva kan man bruke i stedet for paprika? Ser at du bruker det i veldig mange av oppskriftene dine. Her har vi en som er allergisk mot paprika. Erstatter det av og til med gulrøtter, men synes ikke alltid det passer.

  4. Første gang jeg har lykkes med glutenfri pizzadeig etter at jeg fikk cøliaki, tusen takk.Deigen var veldig lett å arbeide med, men den ble nokså stor, så neste gang skal jeg prøve på å dele den på to brødskuffer.

  5. Takk for glutenfrie oppskrifter 🤩🤩👏. Når jeg lager av dette lyse glutenfrie melet så blir alltid deigen så rar . Akkurat som den ikke henger sammen . Din deig som du viser her ser jo perfekt ut . Prøvd med ferdig pizza mel ( glutenfri ) men blir ikke så Go . Så skal prøve denne en dag . Tusen takk for du deler så masse godt med oss . Go helg 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *