En enkel og god wok-middag med strimlet storfekjøtt. I denne retten hører det også med koriander for de som ønsker det. Vi bruker ikke koriander her i huset, så det blir ikke med på bildene. Jeg hakker opp litt persille istedenfor. Jeg fant 2 pakker strimlet storfekjøtt på 40%. Så da bruker jeg de.
Du trenger:
( til 2 personer)
300 gram strimlet storfekjøtt
1 ss kikkoman
1 ss maizena
1 ts sesamolje
1.5 ts peppermiks eller ristede og knust pepper
2 fedd hvitløk
1 ss finraspet/kuttet ingefær
1 ss sesamfrø
1 finstrimlet gulrot
125 gram aspargesbønner
50 gram sukkererter
Persille eller koriander til pynt
Serveres med nudler eller ris, og Teriyakisaus
Slik gjør du:
Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.
Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett litt teriyakisaus etter ønske (jeg bruker 2-3 ss). Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø.
Serveres med strimlede gulrøtter og persille/koriander.
Jeg har også teriyakisaus på bordet om noen ønsker mer. Jeg bruker nudler til.
1 kommentar
absolutt min favoritt. Siden noen ikke tåler biter av kjøtt, går det fint å bruke kjøttdeig.
Bruker ikke koriander, men persille.