Oppskrift på enkel, hjemmelaget rødkål. Solbærsirup og karve gir den klassiske, gode smaken til dette tilbehøret. Passer godt til julens ribbetallerken, and og til kalkun.
Ingredienser
(8 personer)
1 stk hel rødkål
3 dl solbærsirup
3 dl vann
4 ss karve
salt
pepper
Eplecidereddik
Slik gjør du:
Del rødkålen i to og fjern stilkfestet. Kutt rødkålen i tynne strimler.
Ha rødkålen i en kjele sammen med solbærsirup, vann og karve. Kok under lokk til rødkålen er helt mør. Dette tar ca 30-40 minutter. Vil du ha mer tyggemotstand, koker du bare litt mindre.
Er det litt mye veske på slutten, bare sil litt av. Alle rødkål er ikke like store. Så dette varierer litt.
Smak til rødkålen med salt, pepper og eddik
6 kommentarer
denne skal jeg virkelig lage til juleribba, kanskje litt før også, denne høres veldig god ut tusen takk Tom 👍😀
Denne ser utrolig god ut og skal prøves! Takk for oppskrift 👍😀
Denne ser utrolig god ut og skal prøves! Takk for oppskrift 👍😀
enkelt og greit
Har lagd rødkål for første gang. Kjempegod oppskrift!
Så bra😊