Skal man ha jordbærsaus til for eksempel riskrem, da er den best hjemmelaget. Slik får du en helt enkel og nydelig dessertsaus.
Du trenger:
(8 personer)
400 gram frosne jordbær
200 gram sukker
Saft fra en halv lime. Kan bruke sitronsaft også
1 dl vann
Slik gjør du:
Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.
Bruk gjerne enten en stavmikser eller en foodprocessor og mos blandingen så alle klumper fjernes.
Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.
9 kommentarer
Gratulerer med prisen fra Gryende til Tomsmatprat! Du legger ned mye jobb med massevis av poster daglig og det er med på å gjøre at du ligger på toppen av listen (enn så lenge?..) Hilsen nykommeren på blogg – Hverdagsmagi 🙂
Det er så mye bedre med hjemmelaget saus til riskrem og andre ting. Et lite tips er å sile sausen til slutt. Da blir en kvitt de små frøene (som setter seg i tennene)😊 og sausen ser enda mer proff ut. Dette gjør jeg også med bringebærsaus.
Du har en kjekk blogg og jeg har laget mange av rettene dine 😀
Skal jeg servere til andre en familien, siler jeg😀
Dette er nydleg saus,et lite tips er å blande halvt og halvt av bringebær og jordbær,siles og da har du en frisk prinsessesaus.;)
Det er lenge siden jeg gjorde sist, så det må jeg snart🤤
jeg skal lage denne igjen i dag. lagde den til riskremen i fjor og det var så mye skryt av den! rett og slett verdens beste jordbærsaus
Så bra😊Ja, bruker den fast her i huset🍓
Ser god ut denne😋skal lage den til jul😊Du har mye godt på menyen 🤗
kan eg bruke frosne jodbærbær som brukes til smudi ?