Jordbærsaus (kokt)

Categories Dessert, Oppskrifter, sauser

Skal man ha jordbærsaus til for eksempel riskrem, da er den best hjemmelaget. Slik får du en helt enkel og nydelig dessertsaus.

Du trenger:

(8 personer)

400 gram frosne jordbær

200 gram sukker

Saft fra en halv lime. Kan bruke sitronsaft også

1 dl vann

Slik gjør du:

Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.

Bruk gjerne enten en stavmikser eller en foodprocessor og mos blandingen så alle klumper fjernes.

Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.

9 kommentarer

9 thoughts on “Jordbærsaus (kokt)

  1. Gratulerer med prisen fra Gryende til Tomsmatprat! Du legger ned mye jobb med massevis av poster daglig og det er med på å gjøre at du ligger på toppen av listen (enn så lenge?..) Hilsen nykommeren på blogg – Hverdagsmagi 🙂

  2. Det er så mye bedre med hjemmelaget saus til riskrem og andre ting. Et lite tips er å sile sausen til slutt. Da blir en kvitt de små frøene (som setter seg i tennene)😊 og sausen ser enda mer proff ut. Dette gjør jeg også med bringebærsaus.

    Du har en kjekk blogg og jeg har laget mange av rettene dine 😀

  3. Dette er nydleg saus,et lite tips er å blande halvt og halvt av bringebær og jordbær,siles og da har du en frisk prinsessesaus.;)

  4. jeg skal lage denne igjen i dag. lagde den til riskremen i fjor og det var så mye skryt av den! rett og slett verdens beste jordbærsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *