Ta en focacciaring og la den vandre, fra den ene til den andre..Ja, dette er brytebrødet sitt det. Focaccia er jo utrolig godt. Og man kan gjerne lage det i forskjellige fasonger. Du finner andre varianter jeg har laget HER og HER
Men her har jeg altså laget en ring. Passer fint til tapasbordet hjemme. Eller til gryter og supper om du vil. Her er uansett oppskriften på denne focacciaringen.
Ingredienser
Brøddeig
1 kg hvetemel, gjerne tipo 00
1 pose tørrgjær
1 ss salt
6 dl vann lunkent
1 dl olivenolje (jeg har også litt rosmarin i oljen)
Topping
olivenolje
flaksalt/havsalt
Oliven
frisk rosmarin eller tørket
Slik gjør du det
Bland hvetemel, gjær og salt. Bruk gjerne det italienske pizzamelet Tipo 00.
Tilsett lunkent vann og olivenolje, og elt deigen i 10 minutter til den er smidig.
La heve i ca 30 minutter.
Kna deigen litt på benken og del opp i like emner. 20 stk
Rull boller av emnene
Finn fram et stekebrett med bakepapir
Plasser bollene på stekebrettet i en sirkel. 14 i den ytterste ringen og 6 innerst.
Trykk bollene litt sammen og lag små hull med fingrene
Pensle på godt med olivenolje. Del opp oliven i skiver eller i to, putt de i hullene. Dryss over havsalt og rosmarin. (Du kan også bruke søt-tomat, mais, tørka tomat etc)
La etterheve ca. 20 minutter
Stek brødet midt i ovnen på 225 grader i ca. 22-23 minutter.
Avkjøl på rist
5 kommentarer
Ser aldeles nydelig ut, sitter her og nærmest sikler 🤤
Så innmari vakkert ! Jeg får de ikke så pene,men gode på smak🙈
Skal prøve igjen i morgen…Takk for flott beskrivelse!
Ja, denne oppskriften er god😀Brukt den til forskjellige bakverk😀
Kjempegøy med brytefocaccia, men, det går like fint Tom om du halverer mengen med gjær… jeg har prøvd 👍🏻 Står i ovnen nå 💕
Ja, går fint med mindre også. Er ofte bare litt lengre heving som må til.