FP-kjøttkaker i brunsaus med kålstuing

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter

Når kjøttkaker dukker opp i halvprisdisken, bruker jeg å kjøpe de. Fint og ha på lur i fryseren. Lager du en deilig brunsaus med litt løk i. Og ertepuré eller en kålstuing. Så er det ikke den verste middagen på en hverdag. Til søndagsmiddag hadde jeg nok lagd kjøttkaker selv.

Her har jeg brukt en pose med kjøttkaker. Det holder til 6 personer. Jeg fryser ned de som er til overs, i litt saus.

Brunsaus:

1 liter oksekraft eller buljong

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 løk

salt

pepper

Slik gjør du:

Smelt smør i en panne eller gryte. La det bli litt brunt og skummet roer seg litt.

Ha i hvetemel og brun det til ønsket brunfarge. Rør litt innimellom. Ikke bruk for sterk varme, da brenner du den.

Når bruning er ferdig, har jeg den over i en kasserolle. Bruker du gryte, trenger du ikke det. Kok gjerne ut stekepannen om du bruker det. Ha det over i kasserollen.

Spe med vann eller oksekraft imens du rører.

La sausen koke i 5-8 minutter. Dette for å få ut melsmaken.

Kutt opp en løk og tilsett i sausen. Smak til med litt salt og pepper.

Legg kjøttkaker i sausen og la de trekke til de er gjennomvarm.

Her har jeg lagd en kålstuing til. Oppskrift finner du her i linken:https://tomsmatprat.blogg.no/kalstuing.html

Server kjøttkaken i brunsaus med kålstuing, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *