Brødkrutonger er supert å lage dersom du har brød som begynner å bli tørt. Det kan lages enkelt av mange typer brød, og passer både i salater og supper. Her har jeg brukt baguettrester som var igjen etter et koldtbord.
Jeg gir deg oppskrift som tilsvarer 4 brødskiver. Her er egentlig ikke helt nøye med mål, jeg bruker aldri mål som regel. Du kan også bruke andre urter om du ønsker, her er ingen fasit.
Du trenger
4 stk skriver brød
4 ss olje
1 ss pizzakrydder/oregano
1 stk fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver
0.5 ts chiliflakes
Slik gjør du
Sett oven på 200 grader. Skjær brødet i terninger.
Bland sammen olje og krydder/urter i en bolle. Vend brødet i blandingen.
Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.
Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.
Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.
Brødkrutonger passer utmerket til supper og salater. Krutonger kan oppbevares i lufttette beholdere over tid.
dette er utrolig godt og metter veldig i supper og salater, så dette skal jeg gjøre når brødet blir tørt👍😀
Har du en airfryer, så er dette en av tingene du kan lage i den. 205 grader i 8-10 minutter.
Disse skulle jeg hatt i dag. Gazpacho til middag. Da er det supert med krutonger. Takk for tips. Slike skal jeg lage.
Ja, de passer til så mye de. Kjekt og ha på lur😀
Når det blir brødrester i kjøleskapet lager jeg terninger og legger i fryseren. Da er det raskt å lage brødterninger i ovn eller i stekepanne. I stekepanne steker jeg hvitløk og krydder før jeg legger i dypfryste brødterninger. Brunes
Kjempegodt i spinatsuppe eller tomatsuppe.
Ja, det var smart😊