Hjemmelagde krutonger

Categories Brød, Oppskrifter, Restemat


Brødkrutonger er supert å lage dersom du har brød som begynner å bli tørt. Det kan lages enkelt av mange typer brød, og passer både i salater og supper. Her har jeg brukt baguettrester som var igjen etter et koldtbord.

Jeg gir deg oppskrift som tilsvarer 4 brødskiver. Her er egentlig ikke helt nøye med mål, jeg bruker aldri mål som regel. Du kan også bruke andre urter om du ønsker, her er ingen fasit.

Du trenger

4 stk skriver brød

4 ss olje

1 ss pizzakrydder/oregano

1 stk fedd hvitløk eller 1 ts hvitløkspulver

0.5 ts chiliflakes

Slik gjør du

Sett oven på 200 grader. Skjær brødet i terninger.

Bland sammen olje og krydder/urter i en bolle. Vend brødet i blandingen.

Spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.

Stek i 10-15 minutter, avhengig av brødtype og hvor tørt brødet er.

Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.

Brødkrutonger passer utmerket til supper og salater. Krutonger kan oppbevares i lufttette beholdere over tid.

6 kommentarer

6 thoughts on “Hjemmelagde krutonger

  1. Når det blir brødrester i kjøleskapet lager jeg terninger og legger i fryseren. Da er det raskt å lage brødterninger i ovn eller i stekepanne. I stekepanne steker jeg hvitløk og krydder før jeg legger i dypfryste brødterninger. Brunes
    Kjempegodt i spinatsuppe eller tomatsuppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *