Innbakte epler i butterdeig med vaniljekrem

Categories Baking, Frukt og bær, Oppskrifter, Småkaker, Snacks

Det er kun fantasien som setter en stopper for hva du kan bake inn i butterdeig. Og nesten uansett hva du baker inn så blir det fantastisk godt. Denne gangen har jeg bakt inn epler og vaniljekrem. Og her får du se hvordan jeg gjør det.

Du trenger:

Butterdeig (jeg bruker ferdig plater fra butikken)

Epler

Vaniljekrem

Eggeplomme

Sukker

Kanel

Først tiner du butterdeigen på benken, om du ikke har lagd din egen da.

Bland sukker og kanel i en bolle. Vurder selv hvor mye kanel du vil ha, må jo ha litt smak da.

Ta ut kjernen på eple og del opp i båter.

Legg epler i sukker og kanelblandingen. Bland godt.

Skjær ut ringer i butterdeigen og legg på et stekebrett med bakepapir.

Legg på en eplebåt og litt vaniljekrem.

Lim kantene med litt eggeplomme som ekstra hold

Brett over kantene slik du ser på bildene. Press godt ned så de fester seg

Press ned med en gaffel også

Pensle alle med eggeplomme

Stekes på 220 grader i ca. 10 minutter.

Ikke glem den viktigste ingrediensen, som er kjærlighet!

Da er det bare å nyte folkens, og de blir ekstra god om du deler de med noen du er glad i.

4 kommentarer

4 thoughts on “Innbakte epler i butterdeig med vaniljekrem

    1. De ferdig platene er litt smale. Så kjevlet de litt større. Brukte syltetøyboks til å stikke ut. De boksene med Firstprice syltetøy. Du må strekke de litt også når du bretter de over eplene. De kryper jo litt sammen😃

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *