Reklame | Egen nettbutikk
En nydelig kjøttdeiggryte med lam og grønnsaker. En gryte som varmer godt på kalde og sure dager, men du kan jo spise den når som helst. Her bruker jeg også Fond av lam til kraft. Fordelen med Toro sin Fond, er at du smaker til akkurat hvor mye du vil ha i. Har du ikke det, kan du bruke grønnsaksbuljong.
(Bruk også gjerne en halv chili i gryta om du ønsker. Jeg har ikke gjort det her pga ungene i heimen.)
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig av lam
2 fedd hvitløk
1 løk
150 gram gulrot
250 gram potet
150 gram kålrot
150 gram sellerirot
3 vårløk
2 ss tomatpuré
4 dl lammekraft (fond og vann)
3 stilker frisk rosmarin
Olje til steking
Salt
Pepper
Ev. Maizena om du vil ha en tykkere gryte
Slik gjør du
Varm opp en stor gryte med litt olje. Tilsett oppkuttet løk og hvitløk. La frese sammen 30 sekunder. (Skal ikke ha farge)
Tilsett kjøttdeig og stek den til den er brunet.
Tilsett gulrøtter, poteter, kålrot og sellerirot i staver. La det steke i noen minutter sammen med kjøttet.
Tilsett kraft, tomatpuré og frisk rosmarin. La gryten få putre under lokk til grønnsakene er møre.
Ha i oppkuttet vårløk. Smak til med salt og pepper. Jevn med maizenajevner om du ønsker en tykkere gryte.
Da er det bare å servere