Reklame | Bakeren og kokken

En airfryer – oversatt «luftfriterer» – er i realiteten en liten, kompakt varmluftsovn. Du kan steke, koke, bake og grille i den og i de fleste tilfeller langt raskere enn i en stekeovn. Spesielt mat som ellers friteres eller hvor man bruker mye olje eller smør ved tilberedning blir vesentlig sunnere i en airfryer. I tillegg til minimalt bruk av olje oppnår du allikevel en sprø, crispy overflate. Her bruker jeg en NOD airfryer fra Bakeren og kokken. Den er på 5.5 liter, og rommer ganske mye. Har du lyst på denne airfryeren?
Da kan du kjøpe den HER


Kyllingfilet i airfryer er enkelt og raskt å lage. Og du får et kjempefint resultat. Her har jeg servert kyllingen med stekte rotgrønnsaker, maispuré og en kyllingsaus. Grønnsaker har jeg her bakt i ovnen, men du kan bruke airfryer til det også. Jeg har det litt travelt, så må spare litt tid.

Du trenger

(til 4 personer)

Kylling

4 kyllingfilet

Litt olje

Salt

Pepper

Karri

Rotgrønnsaker

150 gram potet i staver

150 gram gulrot i staver

150 gram kålrot i staver

150 gram Sellerirot i staver

3 ss olje

0.5 ts tørket basilikum

0.5 ts tørket timian

0.5 ts salt

0.25 ts pepper

Maispuré

285 gram mais på boks

0.5 dl fløte

0.5 ts chiliflakes

1 fedd hvitløk

Salt etter smak

Kyllingsaus

3 dl kyllingkraft (1 buljongterning og vann)

1 dl fløte

1 god ss maizena og litt kaldt vann

Salt

Pepper

1 finkuttet vårløk

Slik gjør du

Grønnsaker skrelles og kuttes i staver. Ha de i en brødpose med olje og krydder. Bland godt sammen. Ha de i en ildfast form. Bak de i ovn på 200 grader i 25 minutter.

Kyllingfilet kutter jeg snitt i på langs og tvers. Ikke så dype (0.5-1 cm)

Pensle filetene med litt olje. Og gni de inn med litt krydder.

Stekes i airfryeren på 200 grader i ca. 15 minutter. Snu de gjerne underveis. Har du store fileter, må du nok steke de litt ekstra. Disse var veldig store, og trengte 20 minutter.

Kok opp kyllingkraft og jevn med maizena og vann. Ha i fløte og vårløk. Smak til med salt og pepper

Ha mais i en liten kasserolle. Ikke kraften fra boksen. Tilsett fløte, hvitløk og chili. La koke opp og la det småkoke et par minutter

Kjør blandingen med en stavmikser. Smak til med litt salt

Da er det bare å servere

1 kommentar

1 thought on “Kyllingfilet i airfryer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *