Kyllingsnadder med stekte parmesanpoteter

Categories FirstPrice produkter, Kylling, Middag, Oppskrifter

Reklame | Egen nettbutikk/kokebok

En nydelig kyllingsnadder med et fantastisk tilbehør. Et godt alternativ til den vanlige biffsnadderen. Servert med stekte parmesanpotet og en nydelig fløtesaus. Peppersaus passer også godt til denne. Om du vil ha det, så er oppskrift HER

Du trenger

(til 4 personer)

Kyllingsnadder

600 gram kyllingfilet

1 løk

1 paprika

150 gram champignon

3 vårløk

Olje til steking

1 ts paprikakrydder

Salt og pepper etter ønske

Parmesanpoteter

Ca. 0.5 kg småpoteter eller andre poteter (kokefaste)

30-40 gram parmesan

1 ts chiliflakes

2-3 ss olje

2-3 ss Finhakket persille (fersk eller tørket)

Ca. 0.5 ts Grovsalt

Ca. 0.5 ts Peppermiks eller kvernet pepper

Fløtesaus

2 ss smør

3 ss hvetemel

4 dl kyllingkraft eller buljong/vann

1.5 dl fløte

1 ss soyasaus

salt

pepper

Slik gjør du

Del småpoteter i to. Bruker du større potet, del i biter på ca. 3•3 cm

Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet

Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og peppermiks

Stek i ovn, 30-35 minutter på 200 grader

Ha poteten på et serveringsfat

Strø over hakket persille og gjerne litt ekstra parmesan

 

Fløtesaus

Smelt smør i en kasserolle og rør inn mel.

Spe med varm kraft imens du rører godt. Det skal ikke være noen klumper.

La sausen småkoke i 5-6 minutter.

Ha i fløte og soyasaus. Smak til med salt og pepper.

Bruk litt sukkerkulør om du vil ha en mørkere saus

Kyllingsnadder

Kutt opp kyllingfilet i strimler. Brun de raskt i en panne med olje. Ta det gjerne i to omganger. Legg kyllingen til side.

Kutt opp grønnsakene i litt store biter. Stek de i samme pannen du brukte til kyllingen. 3-4 minutter holder.

Ha tilbake kyllingen i pannen. Krydre etter ønske. La kjøtt og grønnsaker få frese et par minutter sammen.

Da er det bare å servere

Har du lyst på min kokebok? 200 sider med 92 spennende og ikke minst, nydelige oppskrifter. Du finner den i nettbutikken vår.

http://www.tomsmatprat.no

10 kommentarer

10 thoughts on “Kyllingsnadder med stekte parmesanpoteter

    1. Ja, de tar lengst tid. Så lager jeg sausen og steker kylling samtidig😊Blander grønnsaker og kylling til slutt.

  1. Jeg var innom nettbutikken og så litt rundt omkring. Savner nøyaktig innholdsfortegnelse på krydder og fond. Jeg tåler absolutt ikke løk, og vil gjerne vite om det er løk i før jeg bestiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *