Langpannepannekake med bacon og grønnsaker

Categories FirstPrice produkter, Middag, Oppskrifter, Svin

Pannekaker er godt året rundt syns jeg. Og det er veldig enkelt å lage langpannepannekake. Da slipper du å steke en og en pannekake. Har du på litt flesk eller bacon, pluss litt grønnsaker. Ja, da er dette skikkelig digg.

Du trenger:

(1 langpanne/stekebrett)

300 gram bacon eller sideflesk

3.5 dl hvetemel

5 dl melk

0.5 ts salt

Ca. 2-3 ss gressløk

0.5 stk rød paprika

2 vårløk

Frisk oregano (2 ss finhakket)

5 egg

smør til steking

Slik gjør du

Ha mel i en bolle. Lag en grop i melet. Pisk sammen egg og melk. Rør inn ca. halvparten av væsken. Rør godt.

Tilsett resten av væsken. Rør godt, slik at det blir en klumpfri røre. Ha i salt. La røren svelle i ca. 15 minutter.

Kutt opp bacon i mindre biter. Stek det i en panne med litt smør. Trekk pannen til side

Kutt opp grønnsaker/urter

Finn fram en langpanne/stekebrett med bakepapir. Hell rører på brettet

Fordel bacon rundt på brettet. Hell gjerne over stekefettet også

Fordel grønnsaker og urter på toppen

Stekes midt i ovn i ca. 15 minutter på 200 grader

Denne trenger ikke noe tilbehør. Bare å spise slik den er.

10 kommentarer

10 thoughts on “Langpannepannekake med bacon og grønnsaker

  1. Denne er absolutt noe for meg! jeg er ikke så glad I den tradisjonelle varianten med blåbærsyltetøy,så denne skal jeg prøve neste gang!😋😋😋

    1. Ja, greit å forandre litt innimellom. Har laget flere slike varianter. Både salte og søte. Ungene er glad i pannekake😂

  2. Jeg er glad i alskens smaker og bruker gjerne litt revet ost også på toppen i tillegg til bacon . Alt er lov 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *