Disse potetene er fantastisk som tilbehør, men også som snacks. Småsprø poteter dette. Her er det lett å overspise litt. Bare en vennlig advarsel.
Du trenger
0.5 kg småpoteter eller andre poteter (kokefaste)
30-40 gram parmesan
1 ts chiliflakes
2-3 ss olje
2-3 ss Finhakket persille
Ca. 0.5 ts Grovsalt
Ca. 0.5 ts Peppermiks
Slik gjør du
Del småpoteter i to. Bruker du større potet, del i 4. Kok potetene 8-10 minutter i lettsaltet vann
Finn fram et stekebrett med bakepapir. Legg poteten på brettet
Bland poteten med olje, parmesan, chiliflakes, litt grovsalt og peppermiks
Stek i ovn, 30-35 minutter på 200 grader
Ha poteten på et serveringsfat
Strø over hakket persille og gjerne litt ekstra parmesan. Da er det bare å nyte
10 kommentarer
Gode og spennende oppskrifter! parmesanpoteter skal prøves,med årets nye,norske Reddalspoteter!😋
denne retten kan brukes og spises til alt super godt,idag skal jeg ha friter stekte kyllingvinger, med salat, stekte poteter m/ parmesanost og gleder meg til mann mi kommer hjem og vi kan spise ved 17.oo tiden👍😀🦋🦋
Kan jeg koke potetene dagen før også bare mose og steke i ovnen rett før gjestene kommer?
Ja da, ingen problem😀
Hvorfor koke først ?
Du trenger jo ikke, men gir en litt annen konsistens på poteten. Og parmesansmaken får trekt skikkelig inn i poteten
Disse var «farlig» gode som kveldsnacks:-)
nydelige
Gleder meg til å prøve.
Hvordan ville det være å steike dem i ildfast form? Altså ikke på bakepapir. Hva er forskjellen?
Bruk litt mer olje ellers så sitter de fast. Rør litt på de innimellom bare. Sitter ikke fast på bakepapir