Viltkjøtt i lapskaus er utrolig godt. Her har jeg brukt flatbiff fra hjort. Blandet med både ferske grønnsaker og lapskausblanding fra FirstPrice. Her trenger man ikke være helt nøyaktig på oppskriften. Bruk ekstra eller mindre av de grønnsaker du ønsker.

Du trenger

(til 4 personer)

Egentlig 150 gram kjøtt per pers, men godt med litt ekstra

4-5 potet

4 gulrot

5 vårløk

1 pose lapskausblanding

1 løk

5 dl vann + mer om det trengs

2 grønnsaksbuljong terninger

2 ss smør til steking

Salt

Pepper

Slik gjør du

Først kuttes kjøttet opp i terninger og grønnsakene i mindre biter

Stek kjøtt, løk, gulrot og potet brunt i en kasserolle eller gryte

Fyll så på vann og buljong og la koke en halvtime

Fyll så på med lapskausblanding og vårløk. La koke ca. en halvtime til. Du må nesten smake på kjøttet når det mørt nok. Trengs det mer vann, har du i det.

Smak til med salt og pepper

Da er det bare å servere. Husk flatbrød og tyttebærsyltetøy da.

3 kommentarer

3 thoughts on “Lapskaus med hjortekjøtt

    1. Ja, det blir litt luksus😀Men når man har mye kjøtt, må man lage litt forskjellig😋

  1. dette er nok luxusmat ja, hjortekjøtt er kjempe dyrt,men kan få kjøpt av naboen, men kanskje jeg kan finne hjerteslag på butikken, vi er bare 2 stk så vi trenger heller ikke noe stort stykke kjøtt,men dette skal jeg gjøre 😀👍🌹🇧🇻🌹

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *