Dette er en nydelig gryte. Nesten som en viltgryte det her. Nei, det er ikke løve i den. Og heller ikke løv fra hagen. Løvbiff er jo retromat, og på denne måten oppgraderer du løvbiffen litt. De fleste er vel vant med bearnaise og pommes-frites til løvbiff. Her serverer jeg med stekte poteter. Potetmos er også kjempegodt til denne retten. Så dette velger du selv.
Du trenger
(til 4 personer)
600 gram løvbiff
150 gram champignon
1 løk
1 paprika (rød)
0.5 stk chili
2 ss tomatpuré
3 dl oksekraft
1 dl fløte
3 dl Creme fraîche
Salt
Pepper
4-5 knuste einerbær
Smør til steking
Slik gjør du
Del løvbiffen i strimler på ca. 2 cm
Brun kjøttet i en panne med smør og ha det over i en gryte. Jeg tar det i to omganger
Kutt opp grønnsakene og stek de i samme pannen du brukte til kjøttet. Rør inn tomatpuré sammen med grønnsakene, og la det frese sammen et par minutter. Ha alt over i gryta sammen med kjøttet.
Tilsett oksekraft og knuste einerbær og la gryta småkoke i ca. 15 minutter.
Tilsett fløte og Creme fraîche og la småkoke 5 minutter til. Smak til med salt og pepper
Server med ønsket tilbehør og ev.et dryss med persille over.
dette ser utrolig godt ut👍😃har løvbiff i fryseren så da kan jeg prøve denne oppskriften. takk igjen Tom velsmakende rett, 👍🇧🇻👍
spennende. skal prøves. Takk
Den slaø prøves i morgen.
Hvordan visste du at jeg hadde disse ingrediensene i huset? Skal prøves ut i helga.
Prøvde ut kyllinggryta fra boka di i dag. Suksess! (men jeg tilsatte mere chiliflakes)
Ja, litt mer chili gjør ingenting. Kan ikke skrive så mye i oppskrifter, men alle vurderer jo det selv😊Da får du lage denne da, var veldig god☺️
nå står den å putrer på ovnen ☺️ takk for inspirasjon til en lettvint lørdagsmiddag 😉
Håper du liker den, det gjorde vi🥰
Denne var fantastisk god også så enkel å lage
Hei
Lagde den i går. Så utrolig god. Jeg hadde ikke oksekraft men brukte kjøttbuljong. Hadde heller ikke tomatpure og brukte ketshup. Så utrolig god gryte, og så enkel. Skal lage den i dag også. Takk for gode oppskrifter og at hva du gir av deg selv og selfølgelig kokkefruen da. Digger henne. Gleder meg til kokeboken kommer i posten. P.S. Jeg leser ikke blogger, men deg følger jeg.
Tusen takk for det🥰
Denne gryten var nydelig god. Den kommer til å komme på bordet mitt av å til .
har ikke prøvd denne retten, men nå skal jeg forsøke. Dette ser enkelt og godt ut
Ja, den er kjempegod☺️
Hei, jeg har et barnebarn som er allergisk mot tomat. Er det noe annet jeg kan bruke i sted?
Da hadde jeg bare kuttet den ut😊Kan hende du trenger litt mer krydder, men det smaker du jo😊
Hvor viktig er einebærene her? Er ikke videre begeistret for det. Noe alternativ?
Da er det bare å kutte ut. Trenger ikke noe alternativ
Hei Tom.
Kan du foreslå noe i bytte for paprika og løk. ?
Jeg tåler ikke de 2 tingene som det er mest brukt i mat føler jeg. 😃
Håper på svar. Marit.
Hei😊
Du kan bytte med gulrot og broccoli for eksempel😊Eller andre grønnsaker du liker😊
denne står nå å putrer på komfyren 🙂 gleder meg
Ja, den er god😋
Denne skal jeg lage i dag, men jeg prøver meg med hamburger som jeg har i fryseren, i stedet for løvbiff. Hva tror du om det, suksess eller fiasko?
Nei da, går helt fint det også😊
Dette var sykt godt 🙂 ny favoritt hos meg fra nå av 🙂
Så bra da🥰
hadde rester etter båndspagett som jeg hadde oppi i tillegg, da det var litt knapt med kjøtt. Kjempegodt det, også😀👌
hva med å utelukke chili?
Det bestemmer du helt selv😊Er ikke en nødvendighet