Nydelig semulegrøt

Categories Grøt

Semulegrøt vekker barndomsminner hos mange. Det er jo en av de bedre grøter man kan få syns jeg. I puddingen er det vanlig med mandelessens, men syns det er godt i grøten også. Her får du oppskrift på semulegrøt.

Du trenger

(4 porsjoner)

1.2 dl Semulegryn

1 l melk

2 ss smør/margarin

1.5-2 ts sukker

0.5 ts salt

5-6 dråper mandelessens (valgfritt)

Slik gjør du:

Smelt halvparten av smøret i en tykkbunnet kjele, ha i melk og kok opp.

Visp grynene i og la grøten småkoke i 10 minutter, rør ofte så den ikke svir seg.

Ha i salt, sukker, mandeldråper og resten av smøret.

Server med sukker, kanel og litt syltetøy

6 kommentarer

6 thoughts on “Nydelig semulegrøt

      1. Når grauten er ferdig, dra kjelen av plata. Pisk 2 egg og rør inn mens grauten er heit.

  1. Åhhhhhhh, dette vekker barndomsminner! Var ikke ofte vi fikk “velge” grøttype, men dersom sjansen bød seg, ropte alle oss 4 ungene i kor “Ban-grøt”! Det skal jeg jaggu lage en av dagene, må bare få kjøpt semulegryn først. Takk for påminnelsen!

  2. Jeg kalte det for lørdagsgrøt. Fikk det som barn, som oftest hver lørdag, mens de andre spiste risengrynsgrøt.
    Lager av og til, men på en litt anna måte enn før. Mot slutten av koketiden, har jeg i et par spiseskjeer med lettrømme. Har på kanel, sukker og godt med rosiner. Nam nam 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *