Nydelige medisterkaker
Categories FirstPrice produkter, Glutenfri, Julemat, Middag, Middagstilbehør, OppskrifterMedisterkaker hører julen til. De nydelige små kjøttkakene av medisterdeig. I disse har jeg litt kjøttdeig også, for å gjøre de litt grovere. Syns det gir en bedre smak og konsistens. Du kan bytte ut melken med Farris om du ønsker. Jeg personlig liker best smaken når de er lagd på melk eller fløte. Disse er de jeg bruker på julaften.
Ingredienser
8 personer
800 gram medisterdeig
200 gram kjøttdeig, storfe
3 ts salt
5 ss potetmel
1 ts ts pepper
1/2 ts malt muskat
0.5 ts nellik
1/5 ts malt ingefær
4 dl melk eller fløte (50/50 går også)
smør til steking
Kraft til trekking
Slik gjør du:
Det er viktig at alle råvarene har samme temperatur, og er så kalde som mulig.
Tilsett salt og elte deigen for hånd eller i maskin til den blir seig (“henger” på fingrene når du tar litt deig mellom to fingre).
Spe med kald melk i flere omganger, og rør deigen godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel og krydder når du har spedd inn 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
Stek alltid en prøvekake først. Da ser du om den trenger mer krydder.
Form runde kaker med skje, brun dem i smør i en middels varm stekepanne.
Trekk dem ferdig i kraft eller buljong. 20-30 min ca
Da er de ferdig til å nytes.
Ser godt ut – og smaker sikkert like godt!
Jeg lurer på om det blir bra med å bruke elg kjøttdeig?
Det trur jeg går utmerket😃
Men det blir jo ikke (jule)medisterkaker, da
Tar du vare på kraften og lager saus av den?
Det har jeg gjort ja😃Nydelig kraft til saus☺️
selvsagt
Hei,
Har du tips til sursteik?
På forhånd takk for svaret.
Mvh
Anne
Jeg bruker skinke medister, ekstra grov, som jeg bestiller og kjøper i slakterbutikk her i byen. Knar da kun med hendene, med engangs hansker, for å bibeholde grovheten.