Pinnekjøtt dampet på mandelpoteter

Categories Oppskrifter

Pinnekjøtt er på lik linje som ribbe julematfavoritt i min bok. Derfor er det ribbe på julaften og pinnekjøtt på 1. juledag. Og i år ville jeg teste dette med å dampe pinnekjøtt på mandelpotet istedenfor pinner eller rist.

Jeg brukte Gilde sitt røkte pinnekjøtt. Vannet det ut i 24 timer. Det syns jeg ble ganske så perfekt.

Brukte en halv pose med mandelpotet i bunnen av en kasserolle. Fylte på vann så det sto halvveis opp på potetene. Her kan du også brukte litt mørkt øl om du ønsker. Det gir en helt nydelig smak.

Pinnekjøttet dampet jeg i 3 timer og det ble helt perfekt. Halvveis i dampingen helte jeg ut en halvliter av kraften. For da var den over potetene. Og det burde det ikke være om du vil beholde potetene hele. Jeg skulle også lage saus av kraften.

Kraften jevnet jeg til med maizena og tilsatte litt pepper og fløte. Mer trenger du ikke, for da er den perfekt. Du kan ha i strimlet løk om du ønsker løksaus.

Kålrot og gulrøtter kokte jeg møre.

Silte av vannet og tilsatte smør, fløte, salt, pepper og muskat.

Da er det bare å bruke stavmikser til du får den ønskede konsistensen.

Etter pinnekjøttet var dampet i tre timer var det på tide å legge det opp på fat og se hvordan det hadde gått med mandelpotetene.

Av en halv pose med poteter var det kun en liten sprekk i en potet. Så dette fungerte veldig godt. Og dette blir nok min nye måte å gjøre det på. Potetene tok ikke til seg den salte smaken. De ble bare rett og slett perfekte.

Da var hele måltidet lagt på fat og servert. Og det var bare helt fantastisk godt.

3 kommentarer

3 thoughts on “Pinnekjøtt dampet på mandelpoteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *