Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Ja, skav koster litt. Så dette er ikke noe jeg lager ofte. Jeg bruker reinskav fra Firstprice. 400 gram til rundt 130 kr. Jeg syns hjemmelaga potetmos passer best til finnbiff. Og da litt grovt moset og med gressløk. Jeg serverer også med rosenkål -og tyttebærsyltetøy, tyttebærgele eller rognebærgele vanligvis.

(jeg hadde satt fram alle ingredienser for bilde, men bilde ble visst aldri tatt. Beklager, en glipp)

Ingredienser

400 g reinsdyrskav fra Firstprice

2 ss smør til steking

250 g frisk sjampinjong

150 g bacon

1 dl vann

3 dl seterrømme

1 dl melk eller fløte

3 skiver brunost/geitost

5 stk. knuste einebær

0,5 ts tørket timian

SLIK GJØR DU

Del sopp i båter og bacon i mindre biter, og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.

Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.

Om du har, strø over noen hele tyttebær før servering. Jeg har også over litt gressløk for fargen sin skyld.

PRØV GJERNE GÁHKKU / SAMISK BRØD TIL FINNBIFFEN. LINKEN LIGGER UNDER BILDE

https://tomsmatprat.blogg.no/gahkku-samisk-brod.html

8 kommentarer

8 thoughts on “Reinskavgryte

  1. Nydelig mat. Bruker det ofte, men varierer med potet, potetmos eller ris. Er så heldig at jeg bor ved Svenskegrensen og kun 7-8 minutter fra butikker med rikt utvalg i Sverige. Og der er prisene noe helt annet. Ikke sikker på prisen nå, siden jeg har hatt aksjon “tøm fryseboksen” i nov. og des. fordi jeg skulle bytte ut en stor fryseboks med skap. Utrolig hva den boksen rommet. Og ikke noe gammelt siden jeg tiner av i jan, feb. hvert år og sørger for å ta den eldste maten først. Ikke ferdig med alt det “gamle” ennå, skapet er i fulleste laget. Luksusproblem

  2. Nydelig mat – litt finhakket chili i tillegg gjør at du kjenner at du lever…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *