Riskaker med nydelig smak av japp og melkesjokolade. Denne er lagd i langpanne, men du kan jo lage de i muffinsformer om du vil. Disse kan også fryses.
Ingredienser:
150 g smør
6 doble Japp
150 g Puffet ris
150 g melkesjokolade
Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele.
Del Japp-sjokoladene i mindre biter.
Ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme.
Når Japp-bitene har smeltet helt tar du kjelen av platen.
Ha puffet ris i en stor bolle og hell over den smeltede Japp-sjokoladen. Bland godt slik at riskornene blir jevnt dekket med sjokoladeblandingen.
Kle en ildfastform med bakepapir. Ikke for stor form. Ha risblandingen i formen og press den godt utover i formen.
Smelt melkesjokoladen for seg og smør den deretter over risblandingen i formen.
Sett formen kaldt i minst 4 timer
Når riskaken er stivnet, løfter du opp hele kaken. Bruk en kniv og del i ønskede biter.
Da er det bare å kose seg.
De skal jeg prøve!!
Dette var farlig godt, takk for oppskrift 🤗
Oi spennende. Disse skal jeg lage. Litt forskjell fra vanlge risboller. 🤗
Hvor stor er formen du bruker?
Er vel 20*27. Er alu.form fra butikken
Dette skal lages til jul. ( kan ikke før, jeg har en stygg uvane at jeg må småsaker hele tiden ) 🤣
Denne skal jeg prøve før jul,
litt annerledes enn
vanlige risboller🥰
Åsså med JAPP👍
Er kjempegod☺️
dette blir jule godt nr1 smart oppskrift👍😀
Hei hvordan oppbevare disse frem til jul
I fjor frøs jeg de ned😊Hadde også i lufttett boks i kjøleskapet flere uker😊
Nei o nei, hvordan skal dette gå? Trur bikini linjen for neste år ryker… alt nå.
Disse så knallgode ut.
😀😃🙂🙃😊😇😀😃🙂🙃😊😇😀😃
De er farlig god😋
Har hørt at japp inneholder gluten, så da lurer jeg på hvilken annen sjokolade som passer?
Nå står den på kjøl, her gledes det til å smake 👍
Hvis jeg bare bruker melkesjokolade, hvor mange gram da?
Jeg hadde brukt to plater😊
Jeg elsker nesten alt du legger ut og har prøvd utallige oppskrifter. De risbollene med japp og melkesjokolade ble dessverre alt for kompakte og kvalmende. De ble til og med for MYE for barna mine. Lager selvsagt bare min standard oppskrift på risboller som blir mye mer luftige, men ville bare dele min opplevelse likevel:-) Du er en inspirasjon!
Så kjedelig da. Her i huset forsvant de veldig fort😊