Riskaker med japp og melkesjokolade.

Categories Baking, Julekaker, Oppskrifter, Småkaker, Snacks

Riskaker med nydelig smak av japp og melkesjokolade. Denne er lagd i langpanne, men du kan jo lage de i muffinsformer om du vil. Disse kan også fryses.

Ingredienser:

150 g smør
6 doble Japp
150 g Puffet ris
150 g melkesjokolade

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kjele.

Del Japp-sjokoladene i mindre biter.

Ha bitene i kjelen. La de smelte sammen med smøret på lav varme.

Når Japp-bitene har smeltet helt tar du kjelen av platen.

Ha puffet ris i en stor bolle og hell over den smeltede Japp-sjokoladen. Bland godt slik at riskornene blir jevnt dekket med sjokoladeblandingen.

Kle en ildfastform med bakepapir. Ikke for stor form. Ha risblandingen i formen og press den godt utover i formen.

Smelt melkesjokoladen for seg og smør den deretter over risblandingen i formen.

Sett formen kaldt i minst 4 timer

Når riskaken er stivnet, løfter du opp hele kaken. Bruk en kniv og del i ønskede biter.

Da er det bare å kose seg.

19 kommentarer

19 thoughts on “Riskaker med japp og melkesjokolade.

  1. Nei o nei, hvordan skal dette gå? Trur bikini linjen for neste år ryker… alt nå.
    Disse så knallgode ut.
    😀😃🙂🙃😊😇😀😃🙂🙃😊😇😀😃

  2. Har hørt at japp inneholder gluten, så da lurer jeg på hvilken annen sjokolade som passer?

  3. Jeg elsker nesten alt du legger ut og har prøvd utallige oppskrifter. De risbollene med japp og melkesjokolade ble dessverre alt for kompakte og kvalmende. De ble til og med for MYE for barna mine. Lager selvsagt bare min standard oppskrift på risboller som blir mye mer luftige, men ville bare dele min opplevelse likevel:-) Du er en inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *