Riskrem er jo den store dessertfavoritten i jula. Det er viktig å finne balansen mellom ikke for mye grøt, og ikke for mye krem. Jeg liker hjemmelaget jordbærsaus til. Noen liker bringebær, og noen lager saus på husholdningssaft eller solbærsaft. Om du bruker saft. Så er målene: 1 ss potetmel. Du må nesten smake deg til nøyaktig hva du liker. Visp sammen saft og potetmel i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hell sausen over i en skål eller mugge og avkjøl helt.
Til riskremen trenger du
Slik gjør du
Jeg syns det er godt med masse saus på riskremen. Og det gjør resten av familien også. Så jeg lager dobbel porsjon av sausen. Det velger du jo selv da.
DU TRENGER
(8 personer)
400 gram frosne jordbær
200 gram sukker
Saft fra en halv lime. Kan bruke sitronsaft også
1 dl vann
SLIK GJØR DU
Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.
Bruk gjerne enten en stavmikser eller en foodprocessor og mos blandingen så alle klumper fjernes.
Avkjøl sausen fram til bruk
Da er det bare å nyte. I premie bruker vi sjokoladenisse til vinneren. Ikke så mange her i huset som liker marsipan.
Mmmm riskrem – julafta 😀
Men her i huset MÅ det visst være bringebærsaus 😀
Riskrem hører jula til
For å «spisse» riskremen litt har jeg 2 klyper havsalt i grøten og bokser den sammen med en vaniljestang. Deretter blander jeg den kalde grøten med krem som beskrevet over. Takk meg senere. 😘
Koker, ikke bokser 🙈
Høres godt ut😋