Rødvinssaus

Categories Middagstilbehør, Oppskrifter, sauser

Reklame | Bakeren og kokken

Rødvinssaus er en klassisk fransk sjysaus som passer veldig godt til lam og storfekjøtt. Den tar litt tid å lage, men absolutt verd det. Syns du sausen blir for tynn, kan du jevne den med litt maizena og vann

Du trenger

(til 2 personer)

1 stk. sjalottløk

2,5 dl rødvin

2,5 dl oksekraft , eventuelt lam. (Jeg bruker storfe buljongterning og vann her)

50 gram smør

0,25 ts salt eller etter smak

0,25 ts nykvernet pepper eller etter smak

1 ss olje til steking

Slik gjør du

Skrell løk, og finhakk den. Fres finhakket løk raskt i en liten kjele/gryte med litt olje.

Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en “marmelade” konsistens), dette tar minimum 30 minutter.

Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.15 minutter. Sil sausen og ha den tilbake i kasserollen.

Rør inn terninger av kaldt smør. Smak til med salt og pepper. Da er den klar for servering

Trenger du en ny panne? Da anbefaler jeg denne.

Stekepanner av lyonnaisetypen er kraftige karbonstålpanner som brukes i franske restaurantkjøkken og hushold. En fordel med karbonstålpannene er at de er lettere enn støpejernspannene. De er ikke blanke, men grove og blir svartere innvendig/bedre jo mer de brukes. Rengjør med noen dråper oppvaskmiddel og varmt vann.

Karbonstålet tilsetter jern til maten hvilket gir naturlig jernberiket mat.

Kjøp den HER

5 kommentarer

5 thoughts on “Rødvinssaus

  1. Takk for svar Tom, tester denne på fredag, alle oppskrifter jeg har laget fra dere smaker fantastisk 😃 takk

  2. Kjøper som regel en 3L og lager en stor porsjon.
    Fyller over i isbitposer, da blir det veldig enkelt og ta fram det du trenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *