Russedessert

Categories Dessert, Oppskrifter

Luftig dessertklassiker med saft og semulegryn. De som har levd en stund, har nok barndomsminner fra denne desserten. Dette er god gammel tradisjonsmat som det er viktig å ta vare på. Dette er en rett som stammer helt tilbake til tidlig 1900-tallet.

Russedessert, klappgröt, vispgröt eller trollgröt er en norsk, svensk, finsk og estisk dessert.

Du trenger

(til 4 personer)

3 dl vann

3 dl husholdningssaft eller annen rød saft

1 ss sukker

50 g semulegryn

12 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Slik gjør du

Kok opp vann, saft og sukker. Rør inn semulegryn. (Ikke hell alt i med en gang, strø i mens du rører. Ellers blir det klumper)
Kok i cirka 10 minutt.

Ta grøten av varmen og ha i vaniljesukker. Avkjøl blandingen litt.

Visp blandingen kraftig til den er tykk, luftig og lysere i fargen. Siden vi er i mer moderne tider nå, har jeg den over i en bolle. Så bruker jeg miksmasteren.

Server russedessert med fløte eller vaniljesaus om du ønsker det

6 kommentarer

6 thoughts on “Russedessert

  1. Det har jeg smakt mange ganger ja! Da jeg jobba på folkehøyskole i Alta for snart en mannsalder siden , var dette et fast og populært innslag på menyen!
    Må innrømme at det har gått litt i glemmeboka. Takk for påminninga👍😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *