En fantastisk pastarett det her. Dette er også en rett du kan bruke litt rester i om du ønsker. Og du kan selvfølgelig bruke pastatype etter eget ønske. Jeg bruker Tagliatelle, for syns det ser penere ut på tallerken.
Du trenger
(til 2 personer)
130 gram ukokt tagliatelle eller 250 gram fersk
Vann til koking av pasta
1 liten broccolihode
3 dl fløte
50 gram Parmesan
140 gram bacon
Smør/margarin til steking av bacon
1/3 purreløk
10-12 basilikumblader
0.5 dl av pastavannet
0.5 ts Salt eller etter ønske
0.5 ts kvernet Pepper eller etter ønske
Slik gjør du
Del broccoli i små biter
Ha fløte i en liten kasserolle, ha i broccoli. Kok opp og la trekke til broccoli er mør. Kjør med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper
Sett pasta på kok. 1 ss salt per liter vann.
Smelt smør i en panne og stek bacon i mindre biter. Tilsett oppkuttet purre mot slutten.
Ha i fløtesausen og 0.5 dl av pastavannet. La det koke inn litt.
Rør inn parmesan og bland inn pasta og riv i noen basilikumblader
Da er det bare å servere
Nam, nam 🥰🥰🥰 Så kjempegodt, og tusen takk for tips 😊
Ønsker deg en superfin mandagsettermiddag, og ei kjempefin og god uke ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Takk det samme🥰
Blir sulten jeg , elsker pasta jeg og……og denne skal prøves😊Kommer oppskriften i boken?om den gjør så skriver jeg ikke ut denne nemlig…
Nei, denne lagde jeg i går. Og boken er allerede til trykk😂
Dette så godt ut. Tenker det hadde vært fint med noen små brokkolibiter stekt sammen med bacon og purren. Dette skal jeg prøve
Ja, tenkte ikke på det før etterpå😂Da var det litt for sent
Hm, vurderer tagliatelle i dag. Men det må bli uten bacon… eller kanskje jeg har i fryseren 🙂
Kjempegodt, tilsatte hvitløk, men det er hver sin smak, skikkelig lørdagskos middag!
Jeg var tom for hvitløk, derfor ble det ikke med i oppskriften😂