Tagliatelle med kremet broccolisaus og bacon

Categories Middag, Oppskrifter, pasta

En fantastisk pastarett det her. Dette er også en rett du kan bruke litt rester i om du ønsker. Og du kan selvfølgelig bruke pastatype etter eget ønske. Jeg bruker Tagliatelle, for syns det ser penere ut på tallerken.

Du trenger

(til 2 personer)

130 gram ukokt tagliatelle eller 250 gram fersk

Vann til koking av pasta

1 liten broccolihode

3 dl fløte

50 gram Parmesan

140 gram bacon

Smør/margarin til steking av bacon

1/3 purreløk

10-12 basilikumblader

0.5 dl av pastavannet

0.5 ts Salt eller etter ønske

0.5 ts kvernet Pepper eller etter ønske

Slik gjør du

Del broccoli i små biter

Ha fløte i en liten kasserolle, ha i broccoli. Kok opp og la trekke til broccoli er mør. Kjør med en stavmikser, og smak til med litt salt og pepper

Sett pasta på kok. 1 ss salt per liter vann.

Smelt smør i en panne og stek bacon i mindre biter. Tilsett oppkuttet purre mot slutten.

Ha i fløtesausen og 0.5 dl av pastavannet. La det koke inn litt.

Rør inn parmesan og bland inn pasta og riv i noen basilikumblader

Da er det bare å servere

9 kommentarer

9 thoughts on “Tagliatelle med kremet broccolisaus og bacon

  1. Blir sulten jeg , elsker pasta jeg og……og denne skal prøves😊Kommer oppskriften i boken?om den gjør så skriver jeg ikke ut denne nemlig…

  2. Dette så godt ut. Tenker det hadde vært fint med noen små brokkolibiter stekt sammen med bacon og purren. Dette skal jeg prøve

  3. Kjempegodt, tilsatte hvitløk, men det er hver sin smak, skikkelig lørdagskos middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *