Tyttebærsyltetøy er jo et must til mange kjøttretter og ikke minst til julemiddager. Tyttebærsyltetøy lages av tyttebær som blandes med sukker. Tilsetting av konserveringsmidler eller fortykningsmidler er ikke nødvendig siden tyttebær naturlig inneholder benzosyre som har en konserverende effekt og pektin som gjør at syltetøyet geler seg.

Du trenger

500 gram tyttebær

155 gram sukker

0.5 dl vann

Slik gjør du

Rens bærene.

Bland bær og sukker. Mos mange av bærene, men ikke alle.

Tilsett vann og kok opp

La koke i ca. 15 minutter. Her kan du også velge å tilsette litt ekstra smak ved å ha en kanelstang eller 1 ts malt nellik oppi mens det koker. Jeg fjerner litt av skummet som danner seg på toppen.

Hell over på rene, varme glass med lokk. Sett lokket på med en gang. Jeg lar glassene kjøle seg ned på benken noen timer.

Oppbevar i kjøleskap.

 

Vil du lage rørte tyttebær, finner du oppskriften HER

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *