Reklame | egen nettbutikk

Saftig og gode burgere av lammekjøttdeig. Hva man ønsker til tilbehør er jo litt opp til enn selv. Mulighetene er mange her. Syltet løk for eksempel, en vanlig salat eller stekt grønnkålmiks som jeg bruker her.

Både stekte poteter og pommesfrites passer jo også inntil.

I oppskriften er det 600 gram kjøttdeig til 4 personer. Du kan også lage to store burgere med 400 gram kjøttdeig til 2 personer. Det gjør jeg her.

Vil du lage dine egne brød, så finner du oppskrift i linken under her👇🏼

HAMBURGERBRØD

Du trenger

 

(til 4 personer)

600 gram kjøttdeig av lam

1 ts salt

0.5 ts rosmarin

0,5 ts pepper

0,5 dl vann

0.5 ts chiliflakes 

2 ss margarin eller olje til steking

Slik gjør du

Ha lammekjøttdeig, salt, pepper, rosmarin, chili og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

Del deigen i burgere à 150 gram. Ha litt vann på en fjøl eller tallerken, og form deigen til runde kaker som klemmes ut til burgere.

Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt. La burgerne få hvile litt før servering

I mens burgerne hvilte, freste jeg grønnkålmiks i samme pannen. Masse gode smaker i det fettet der. 

 

Server nydelige burgere med ditt favoritt tilbehør

 


I vår nettbutikk kan du bestille min kokebok, krydder, fond, sauser og m.m.

Gå inn på Tomsmatprat.no

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *