Langpannepizza (80-talls)

Categories Oppskrifter, Pizza

Reklame | Bakeren og kokken

Den gode gamle 80-talls pizzaen er like populær den dag i dag. Med tykk bunn og masse fyll, så metter den ganske mye. Det var også veldig vanlig å bruke pølsebiter på denne. Og litt mer luksus var om man fikk bacon på, noe som var sjeldent.

Vil du ha en glutenfri variant. Da finner du den HER

Du trenger

Pizzadeig

3 dl lunkent vann

0,5 pk fersk gjær

2 ss nøytral olje

0,5 ts salt

ca. 7 dl hvetemel

Fyll

400 gram kjøttdeig

2 ss nøytral olje

1 stk. hakket løk

2 båter finhakket hvitløk

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede hermetiske tomater

ca. 1 dl vann

1 ts tørket basilikum, pizzakrydder el. Oregano

Ev. litt salt og pepper etter eget ønske

Topping

300 g revet hvitost

1 stk. rød paprika , i terninger

2 ss frisk oregano eller pizzakrydder

SLIK GJØR DU

Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.

Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.

Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum/pizzakrydder

Kjevle ut deigen. Kan bruke litt mel på benken om det trengs.

Ha den over på en bakepapirkledd langpanne/stekeplate og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika og pizzakrydder e.l

Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20-25 minutter.

Da er det bare å servere

Bakeren og kokken har mange forskjellige pizzahjul. Trenger du en ny?

Sjekk ut denne

HER

3 kommentarer

3 thoughts on “Langpannepizza (80-talls)

  1. Når jeg prøver å lage pizza deig følger jeg oppskriften, men ofte blir deigen vanskelig (umulig)å kjevle ut.Får følelsen at jeg prøver å kjevle ut en gummi strikk. Har du noen tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *