Reklame | Bakeren og kokken
Den gode gamle 80-talls pizzaen er like populær den dag i dag. Med tykk bunn og masse fyll, så metter den ganske mye. Det var også veldig vanlig å bruke pølsebiter på denne. Og litt mer luksus var om man fikk bacon på, noe som var sjeldent.
Vil du ha en glutenfri variant. Da finner du den HER
Du trenger
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
0,5 pk fersk gjær
2 ss nøytral olje
0,5 ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Fyll
400 gram kjøttdeig
2 ss nøytral olje
1 stk. hakket løk
2 båter finhakket hvitløk
2 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
ca. 1 dl vann
1 ts tørket basilikum, pizzakrydder el. Oregano
Ev. litt salt og pepper etter eget ønske
Topping
300 g revet hvitost
1 stk. rød paprika , i terninger
2 ss frisk oregano eller pizzakrydder
SLIK GJØR DU
Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, salt og mel. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
Brun kjøttdeig i olje på sterk varme i to omganger. Ha kjøttdeigen tilbake i stekepannen.
Tilsett hakket løk, hvitløk, tomatpuré, hermetiske tomater og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Smak til med salt, pepper og basilikum/pizzakrydder
Kjevle ut deigen. Kan bruke litt mel på benken om det trengs.
Ha den over på en bakepapirkledd langpanne/stekeplate og fordel kjøttsausen utover deigen. Dryss over revet ost, og ha på paprika og pizzakrydder e.l
Stek pizzaen midt i ovn på 225 °C i ca. 20-25 minutter.
Når jeg prøver å lage pizza deig følger jeg oppskriften, men ofte blir deigen vanskelig (umulig)å kjevle ut.Får følelsen at jeg prøver å kjevle ut en gummi strikk. Har du noen tips 🙂
Gni kjevlen inn med tørt mel.
denne skal prøves, jeg og min mann elsker pizza, har også en oppskrift fra 70 80 tallet, men den er rund da skal jeg prøve din Tom😀👍🏻