Svinestek med sylta grønnsaker

Categories Glutenfri, Middag, Oppskrifter, Svin

Svinestek er jo skikkelig digg, men blir fort litt kjedelig med det samme tilbehøret hver gang. Da har jeg gjort en liten vri. Jeg sylta fargerike grønnsaker, som jeg bruker som tilbehør. Jeg har også en saus fra kraften og nydelige sprengte poteter til.

Oppskrift på sylta grønnsaker finner du HER

Oppskrift på sprengte poteter finner du HER

INGREDIENSER

1 svinestek

Salt og grov pepper

Gulrøtter

Løk

Sellerirot

Litt frisk rosmarin

FREMGANGSMÅTE

Er det svor på steken, ruter du den opp med en skarp svor og gnir godt inn med salt og pepper på både svoren og steken. Bruk helst grovmalt pepper.

Legg svinesteken i en langpanne sammen med noen gulrøtter, sellerirot, rosmarin og løk. Hell litt vann i bunnen av langpanna.

Sett i ovnen på 200 grader. Når steken begynner å bli brun, slår du ned varmen til 150 grader. Bruk steketermometer. Kjernetemperaturen skal være cirka 74-75 grader, det tar i hvert fall et par timer, avhengig av størrelse på kjøttstykket. Etterfyll eventuelt med vann underveis i stekingen.

Tøm sjyen over i en gryte, den skal du bruke til å lage saus.

Hvis det er svor på svinesteken: Sett grillelementet i ovnen på fullt og la ovnsdøra være litt åpen. Da blir svoren sprø, men pass på at du ikke svir den. Den er ferdig når den har boblet seg opp og ser ut som baconcrisp.

La steken hvile i noen minutter før du skjærer den opp med en skarp kniv eller oppskjærermaskin hvis du har det. Det er greit å prøve å få skivene ganske tynne, men ikke så tynne som påleggsskinke.

Saus

Kok opp kraften du har i kasserollen. Smak på den, er det litt lite smak? Ha i litt buljong.

Bland maizena og vann i et glass. Jevn kraften til du får en ønsket tykkelse på sausen.

Smak til med litt fløte, salt og pepper. Du kan også tilsette litt hakka persille eller gressløk. Du kan også jukse med litt sukkerkulør om du ønsker.

Da er det bare å servere

3 kommentarer

3 thoughts on “Svinestek med sylta grønnsaker

  1. Jeg bruker helst MAIZENA JEVNER (brun type) til brune sauser og gryter. Da får du i stedet brun saus, som passer bedre til stek. Smak da til med f.eks. en god sennep.

    1. Er veldig få butikker man finner den, men kjøper når jeg finner😀Så før helga at Kiwi hadde tatt den inn. Ikke store butikker og utvalg på bøgda😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *