Har man mye tomater så er dette en fin måte man kan lagre de på. De holder seg flere måneder i kjøleskap. Og er jo bare så godt i forskjellige retter fra fisk, pasta til biff. Ja, på pizza og smørbrød også.
Her bruker jeg både røde og grønne tomater. Grønne syrlige tomater er kjempegod i mat. Når tomaten har bakt i ovn en time, legger jeg de på glass med olje. Her kan man også tilsette litt urter om man ønsker. (Timian eller rosmarin passer godt)
Vil du lage basilikumsalt, finner du oppskrift HER
Tips
Tomaten blir best om den får stå et par dager før du nyter den. Bruker du små tomater, trenger du ikke dele de.
Slik gjør du
Skyll tomatene.
Del tomaten i båter. Små tomater kan være hele
Legg alt utover et bakebrett med bakepapir.
Ha på litt krydder om ønskelig. Jeg har brukt basilikumsalt og litt chiliflakes. Dryss over litt olje.
Tips
Du kan også bake noen hvitløksbåter sammen med tomatene. Det gir en ekstra god smak i glassene.
Bak tomatene i oven på 100 grader i 1 time. De skal så vidt sprekke, men ikke bli bløte om du bruker hele tomater. Delte tomater blir uansett litt bløte
Ha tomatene over på rene glass. Hell på olje slik at det dekker tomatene. Jeg bruker raps, men bruk gjerne olivenolje.
Tips
Om du ønsker så kan du fjerne skallet når tomatene har sprukket. Men det er ikke nødvendig.
Legg stilker med rosmarin eller timian i glassene.
Avkjøl og oppbevar kjølig.
Vil du tørke tomater? Ja, da finner du oppskrift på det HER