Reklame | Egen nettbutikk
Kjøttboller av lam er utrolig godt. Både potetmos, kokte poteter og stekte poteter passer veldig godt til. Kjøttbollene passer også til pasta eller som tapasboller. Jeg serverer de her med hjemmelaget potetmos, fløtesaus og grønnsaker.
Ønske du oppskrift på en nydelig fløtesaus. Til lam bruker jeg lammefond i sausen. Oppskrift finner du her: FLØTESAUS
Her er oppskrift på mos: POTETMOS
Du trenger
(til 4 personer)
400 gram kjøttdeig av lam
1,5 ts salt
0,5 stk. finhakket løk
0,25 ts kvernet pepper
0,5 ts chiliflakes
1 ss persille
1 ts finhakket rosmarin 0.5 ts om du bruker tørket.
0,25 ts revet muskatnøtt
2 ss potetmel
1 dl vann (jeg bytter ut ca. 0.2 dl med lamme fond for mer smak)
2 ss nøytral olje og 1 ss smør til steking
Slik gjør du
Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett salt. Kna kjøttdeigen med saltet til den kjennes litt klebrig på fingrene.
Hakk løken veldig fint. Bland den inn i kjøttdeigen sammen med krydder, urter og potetmel. Spe med kaldt vann eller melk litt etter litt til farsen er myk, men fortsatt holder fasongen når du former den til boller. Ikke jobb for lenge med farsen, da kan den sprekke.
Form små boller med hendene. Husk våte hender. Eller du kan bruke en skje. Dypp den i et glass med vann mellom hver bolle.
Varm en stekepanne og ha i smør og olje. Når det slutter å bruse og smøret er gyllent, er det varmt nok til å legge i bollene. Stek gjerne en prøvebolle først, og juster smaken.
Stek bollene på middels varme til de er gylne på begge sider. Senk varmen og etterstek dem i 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Da er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker
Ønsker du Fond, sauser, krydder eller kanskje min kokebok. Da kan du besøke vår nettbutikk. http://www.tomsmatprat.no
Dette blir middag imorgen. Takk.
dette skal jeg prøve, men Kan jeg bruke kvernet strimlet lammekjøtt , kjører det strimlet kjøttet jeg har i fryseren i kjøkkenmarskin
Nam nam