Saftige og smakfulle elgkarbonader er en fulltreffer, enten det er til familiens hverdagsmiddag eller i selskapelige anledninger.

I denne oppskriften blander jeg malt elgkjøtt og malt svinekjøtt. Resultatet blir saftige kaker. Bor du på en plass slik som oss, der medisterdeig er kun å få til jul. Ja, da kan du fint male litt svinekjøtt sammen med elgkjøttet.

Jeg syns man må ha en deilig soppstuing til, rosenkål, løkmarmelade og selvfølgelig rørte tyttebær. Som potet har jeg stekte parmesanpotet. Så dette er en middag med mye godt tilbehør. Du går ikke sulten fra bordet for å si det sånn.

Dette tilbehøret kan du finne oppskrift på👇🏼

Rørte tyttebær

Stekte parmesanpotet

Rødløkmarmelade

Soppstuing

Du trenger

1 kilo malt elgkjøtt

500 gram malt svinekjøtt (ikke kjøttdeig)

2 ts salt

1 ts pepper

2 egg

4 ss potetmel

2 ss strøkavring (jeg har malt opp glutenfritt brød)

1 løk

3 dl fløte

1 ts tørket timian

1 ts muskatnøtt

Smør til steiking

Slik gjør du

Først kverner du elg og svinekjøtt. Her bruker jeg en god gammaldags kvern.

Start så med å blande sammen elgkjøtt, svinekjøtt og salt til en jevn og klissete konsistens.

Bland i krydder, potetmel, strøkavring og egg.

Finhakk løk og tilsett dette.

Spe med fløte til farsen får en passende konsistens. Skal være litt klissete

Stekes i steikepanne på middels sterk varme. Jeg bruker meierismør til steikingen, og det gir disse kakene en ekstra god smak. Husk en prøvekake først, så kan du justere krydder om du syns det mangler noe. Jeg lager karbonadene på 120 gram. Da fikk jeg 15 stykker.

Da er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker

12 kommentarer

12 thoughts on “Elgkarbonader

  1. Jeg har både elg- og hjortekjøtt i fryseren, og jaggu tror jeg noen biter med fersk ribbe også, så nå blir jeg å lage disse karbonadene som du ga oppskrift på – tuuusen takk Tom! 🌹🫶🥰

    1. Du har sikkert noen naboer eller venner som har😀Om ikke får man kvernet opp på Meny om du kjøper kjøtt der😀

  2. De beste elgkarbonadene får jeg hos min gode venn HENNING HAUKLIEN og hans kone Mona. De lager fantastisk gode karbonader

  3. nydelig mat Tom, jeg blander mine med kjøttdeig, 600, 700 gram elg, 400 gram kjøttdeig. så bruker jeg hvetemel, uvant med potet mel, gir kanskje en annen konsistens. skal prøve dine neste gang. takk for oppskriften

  4. Akkurat begynt og følge deg og liker sidene dine SÅ godt, at jeg fikk lyst til og lage mat igjen 🙂 Holder nå på med elgkarbonadene, de ble nydelig.
    Bare 1 spørsmål – når du sier eksempelvis bruk av 1 ss mel – bruker du toppa eller strøkne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *